cd presentatie binnenstebuiten

dinsdag 09 maart 2010 | Door: Ester Dijkema

Hanneke Drenth en Anne van Rijn leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de Bossche Koningstheater Academie en vormen sinds 2003 een theaterduo. Hun eerste programma Tja Tja Tja werd goed ontvangen en ook hun tweede theaterprogramma Hijgende Hakken kreeg goede kritieken. Een avondje Dames voor na Vieren bestaat uit sketches, liedjes die ‘schuren en schrijnen’ en anekdotes waarin de wrede humor niet uit de weg wordt gegaan. Na hun medewerking aan de jeugdmusical ‘Diepvriesdames’ van Annie M.G. Schmidt was het de bedoeling even een jaartje pauze te nemen en de Dames voor na Vieren besloten een cd uit te geven. Deze cd werd op zondag 3 mei gepresenteerd in de kleine zaal van Theater Bellevue in Amsterdam.

Onder grote belangstelling van familie en vrienden en trouwe fans presenteerden de Dames voor na Vieren de cd ‘Binnenste Buiten’. Samen met de band, onder leiding van Koen-Willem Toering, die de door Hanneke en Anne geschreven liedjes opnieuw arrangeerde.

Het resultaat was een optreden met een compilatie van hun liedjes. De Dames voor na Vieren brengen niet alleen kleinkunst maar ook rock, jazz en blues en in de laatst genoemde genres komt hun bijzondere zangkwaliteiten goed uit de verf.

De kleinkunstliedjes zijn komisch, hier en daar bij het hilarische af, maar ook ontroerend en voor een aantal mensen herkenbaar, denk bijvoorbeeld aan ‘Moeders op het strand’. Een echt kleinkunstliedje is: ‘Zij is er ook’ op het oog grappig maar met een schijnende ondertoon.

De cd ‘Binnenste Buiten’ geeft een goed beeld van wat deze dames in huis hebben, is een aanrader voor je cd collectie en maakt nieuwsgierig naar een volgende theatershow. Daar moet het publiek nog even op wachten: van maart tot en met mei 2010 komen zij terug in de theaters met een nieuw programma: Koude Kermis.

Tot dan is er een de hele maand mei een theatertour ter promotie van de cd Binnenste Buiten. De cd is te koop via de site van de Dames voor na Vieren en daar staat ook de speellijst van de cd tour.

Voorstelling: Binnenstebuiten
Bekijk alle recensies
HANNEKE EN ANNE
HANNEKE EN ANNE