Pers over Bruids en Grafwerk

zondag 19 januari 2014 | Door: Telegraaf, Trouw en Theaterparadijs

Telegraaf

Van Rijn en Drenth steken hun droevige boodschap in een humoristisch jasje. (…) Enorme energie die van het podium afspat en hun ijzersterke mimiek. Zo creëert het duo een wervelende mix van slapstick, grappige typetjes en enkele liedjes. (…) Slechts weinigen beheersen de geestige kunst van het overdrijven zo goed als deze twee dames.”

Trouw


“Ze kozen onderwerpen dicht bij zichzelf en

uit het hier en nu: de wanhoop en het tijdgebrek van jonge moeders, de volle agenda van kleine kinderen en de grote rol die smartphones en Facebook tegenwoordig spelen in het sociale verkeer. 

Scènes zijn prachtig uitgewerkt of bezongen.

De mimiek is ook nu hun sterkste punt. Slapstickscènes krijgen een gouden randje. (…) Hanneke Drenth excelleert in de sketch waarin twee jonge moeders zich nog een keer laten gaan bij een flirt in het café. Een hoogstandje met slechts een paar mannenjassen als attributen.”

Theaterkrant

 Alles wordt op een herkenbare manier uitvergroot. Hun fysieke spel is soms choreografisch te noemen. (…) Dat de Dames erg vindingrijk zijn, blijkt wel uit hun scène die plaats vindt in een bar of discotheek. Er hangen drie herenjassen klaar aan een hanger. De daaropvolgende scène is erg komisch om te aanschouwen.
(…) D
e hele voorstelling bestaat uit geweldige sketches vol herkenning en waarbij je als publiek een heerlijke avond hebt en lekker voluit kan lachen. (…) Hun kijk op het leven staat garant voor een avond vol  humor en sarcasme.
D
e Dames beschikken beiden over prachtige stemmen, die vooral samen goed tot hun recht komen.”

Voorstelling: Bruids-en Grafwerk
Bekijk alle recensies
HANNEKE EN ANNE
HANNEKE EN ANNE